Escape Your Mind

Sabine Groenewoud

Ik ben Sabine Groenewoud, het gezicht achter “Escape Your Mind”. Geboren in ’68, ben ik niet alleen een moeder, juriste en klusvrouw, maar vooral een warme, positieve, energieke, gepassioneerde en betrokken Hypnotherapeut. Mijn avontuur in de wereld van hypnotherapie begon in 2018, en sindsdien is het niet alleen mijn persoonlijke krachtbron, maar ook de sleutel geworden voor anderen om in hun kracht te komen en doelen te verwezenlijken. Ik heb van mijn passie mijn droombaan gemaakt.

Ik heb inmiddels een bak ervaring opgedaan als hypnotherapeut, en mijn ‘leermodus’ staat altijd aan. Ondanks mijn brede expertise en het behandelen van uiteenlopende issues van mensen de afgelopen jaren, zijn er twee onderwerpen die er met kop en schouder uitsteken: mensen die kampen met gewichtsproblemen en mensen die last hebben van tinnitus (oorsuizen).

Mijn Verhaal

Ik had van jongs af aan nogal de neiging om altijd de lat te hoog te leggen en moest ik van mezelf altijd goed presteren, op alle fronten. En wat ik ook deed, het was in mijn ogen eigenlijk nooit goed genoeg. Ik focuste me daarbij vooral op datgene waarvan ík dacht dat het niet goed was of niet goed ging. Oftewel, mijn gedachten waren vaak op het negatieve gericht. Dat versterkte mijn angst om fouten te maken en wat anderen wel niet van mij vonden. Door deze faalangst voelde ik mij erg onzeker. Ergens in mijn kindertijd zijn er zaadjes geplant, die hebben gemaakt dat ik negatief over mezelf ben gaan denken. Het was ook niet altijd makkelijk thuis. Ik kom uit een (gebroken) gezin. Mijn vader was zwaar alcoholist en mijn moeder had last van depressies. Ik heb heel veel zelf moeten doen en heb verantwoordelijkheden op mij genomen, die niet bij een klein kind horen. Ik heb niet de aandacht gekregen die ik zo graag wilde.

Dat doet wat met je als kind, want je wilt dingen graag oplossen en je denkt dat het ‘door jou’ komt, maar je bent totaal niet bij machte om iets te kunnen oplossen. En als je negatief over jezelf denkt, ga je je ook zo voelen en daarnaar gedragen. Wat maakt dat je weer in hetzelfde denkpatroon terechtkomt. Een grote loop waar je in zit.

Maar zo ben ik natuurlijk niet geboren! Niemand wordt namelijk met onzekerheid of een eetstoornis geboren. Sterker nog, baby’s worden met een bak aan zelfverzekerdheid geboren. Baby’s hebben basisbehoeften zoals aan liefde, aandacht, eten…

En als daar ergens toch iets niet helemaal lekker in gaat, creëer je als kind allerlei negatieve overtuigingen over jezelf. Voel je je niet goed genoeg, denk je anders te zijn dan anderen of dat dingen jouw schuld zijn. Dat is namelijk wat kinderen doen en gaan daar vervolgens allerlei overlevings- en copingsmechanismen door ontwikkelen.

En die herken je misschien wel.

Maar ook jij kan ervoor kiezen om het anders te doen, net als ik. Hypnotherapie heeft mij heel erg geholpen om mij weer zelfverzekerd, krachtig en sterk te voelen. En dat geeft vrijheid en geluk. En dat deel ik graag.

Waarom ik je kan helpen

Gewichtsproblemen

Ik ben zelf in mijn jonge jaren, door een eetstoornis, op een obsessieve manier met eten bezig geweest. Jezelf niet kunnen aankijken in de spiegel omdat je je te dik voelt en al die negatieve gedachtes over jezelf. Ik weet hoe ongelukkig je je daarbij kan voelen.

Het continue met je lichaam bezig te zijn, in een vicieuze cirkel te zitten.

Daarom help ik jou graag een lichaam én mind te krijgen waar je wél van houdt en goed voor zorgt. Wees geen gevangene van jezelf, gun jezelf uitzicht op die vrijheid in je hoofd en in je lijf.  

Tinnitus

‘Mam als dit het is, dan hoeft het voor mij niet meer’ Dat waren de woorden die mijn zoon in 2019 tegen mij zei, na een avondje stappen waarbij de muziek ‘krankzinnig’ hard stond. Hij had tinnitus: vier verschillende toonsoorten in beide oren. Je kind die aangeeft te willen stoppen met leven vanwege afschuwelijk geluid in zijn hoofd, is verschrikkelijk. De angst en wanhoop daarbij is niet te beschrijven.

Hij ‘moest er maar mee leren leven’ was de boodschap van de arts. ‘Er was ‘niets aan te doen’. En dat is dus niet waar gebleken.

Het klopt dat er nog geen medicijn tegen de tinnitus zelf bestaat, maar dat wil niet zeggen dat er niets aan te doen valt. Mijn zoon ervaart nu nog maar twee geluiden, maar nog belangrijker is dat deze naar de achtergrond zijn verdwenen en hij er -zoals hij zelf aangeeft- geen last van heeft.

Van complete wanhoop met doodswens, naar een leven zonder last en vol in het leven staan. Het kan, mijn zoon is daar het levende voorbeeld van.

En iedereen die ik kan helpen om die last te verminderen is iemand met weer wat meer levensgeluk. Ook voor de mensen daaromheen.